2013. november 6., szerda

Hueskedünk Hue-ben

November 5-én nyakunkba vettük Hue városát, ami a Parfüm folyó partján fekszik, csupán néhány kilométerre a Dél-kinai tengertől. Nagyjából félúton van a mai fővárostól, Hanoitól, és az ország legnagyobb városától, Saigontól (Ho Shi Minh várostól).

Utcai benzinkutasok Hue-ban

Meglátogattuk a Birodalmi várost, amit Bibor tiltott városnak is becéznek. A Birodalmi város egy több méter magas falakkal körbevett erőditmény és palota egyben, amit az uralkodó dinasztiák székhelyül használtak 1804 és 1945 között. Ugyanis Hue volt Vietnám fővárosa ezidőben. 1945-ben Hanoi lett a főváros, amikor a Kommunista Párt átvette a hatalmat az utolsó császártól.

A Birodalmi város bejárata
A Birodalmi város Chuong Duc kapuja
A mai Hue egy nagyon kedves kisváros Hanoihoz képest, és érezhetően örül az idetévedő turistáknak. Hotelünkben mindenki igyekezett a kedvünkben járni és a helyi kifőzdében is lelkesen fogadtak. Ezt a vendégszeretet a Hue-iak tanithanák Thaiföldnek és Laosznak. De talán még Hanoinak is.

De hogy a közelmúlt történelmét el ne felejtsük, barangolásunk során belebotlottunk egy háborús emlékparkba, ahol a Vietnámi háborúban elejtett amerikai ágyúkat és harckocsikat állitották ki, valamint Viet Cong hadászati eszközöket. A feliratok kétséget kizáróan tudtunkra hozták a vietnámi nép szabadságszeretetét és a hanyatló imperialista amerikaik hóditani akarását. Hotelünk személyzete viszont elárulta nekünk, hogy amerikai kiejtés használatára tanitják őket az egyetemen. Na, ez is megfér egymással a mai Vietnámban.

Mig 21-es gép a háborús emlékparkban
November 6-án komoly eső esett, ezért sikerült a bloggal foglalkozni. Délután viszont továbbállunk Hoi Ann felé.

Szobánk a Serene Palace Hotelben
Ázott Nagy Fehér Törzsfőnök Boldog Mogyoróval (Lac)
Reggelink hotelünkben

Ez a video pedig bemutatja a zebrán való átkelés művészetét Vietnámban:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése