2013. november 14., csütörtök

Gyorsturizmus Malájföld fővárosában

November 13-án átröppentünk Kambodzsából Malajzia fővárosába, Kuala Lumpur-ba. Ezzel már hazafele vettük az útirányt. A hazautat több főváros érintésével terveztünk fapados repülőjáratokkal, így bepillantást nyerünk még néhány ország életébe.

Malajzia délkelet ázsia egyik fejlett állama, Szingapúrral együtt. A történelem során föderációba is tömörültek, de Szingapúr kilépett a szövetségből. Malajzia iszlám állam, habár szintén hinduizmussal kezdte és budhizmussal folytatta. Viszont állampolgárai vallás szabadságot élveznek. Tehát mindenki abban hisz, amiben akar. Lakossága tarka. Fele maláj, negyede kínai, a többiek bennszülöttek, indiaiak és egyéb.

Kuala Lumpur utcarészlet 1
Kuala Lumpur utcarészlet 2
Magasvasút ami behálózza a várost
Karácsonyi felirat az iszlám országban
Az útikönyvek szerint Malajzia állat- és növényvilága rendkívül tarka, és változatos. Sajnos mi ebből semmit se láttunk, a rövid látogatási időnk miatt, de viszont cserébe megnézhettünk egy modern ázsiai nagyvárost.

Kártyázó nők az étterem soron
Kuala Lumpur látképe a Petronas tornyokkal a háttérben
Malajziai nemzeti lobogó

Petronas tornyok és Zsuzsi
Kuala Lumpur azt a benyomást keltette bennünk, hogy ide száműzik a feleslegessé vált diplomatákat és vállalat vezetőket. Eléggé jellegtelen és unalmas város benyomását keltette bennünk első benyomásra. De véleményünk később se változott. A Petronas iker-tornyok meglátogatásán kívül más sok érdekességet nem tartogatott Kuala Lumpur. Valószínűleg ezért is építették a tornyokat, hogy legyen legalább egy nevezetesség, amivel turistákat csalogathatnak.  Viszont csak néhány évig tündököltek vele (1998 és 2004 között), mint a világ legmagasabb építményével, mert 2004-ben Taipei-ben (Kína) gyorsan készült egy még magasabb torony, a Taipei 101. 2010-ben pedig ezt is lepipálta a Burj Khalifa, ami Dubai-ban (Egyesült Arab Emirségek) található.

Durian gyümölcs, aminek fogyasztását kitiltották a szaga miatt hotelekből és buszokból Szingapúrban és Malajziában
Áram dugasz, amivel nem tudtunk mit kezdeni, mert se az európaival se az észak-amerikaival nem kompatibilis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése