2013. október 19., szombat

Bangkoki nyüzsgés

Október 17-én este megérkeztünk Bangkokba. Rövid 2 óras repülő út volt Szingapúrtól, és eléggé eseménytelen. Nagyjából át is aludtuk, mert Magyarországhoz képest 5 óra a különbség amit még be kell hozni.

Bangkok egy 12 millió lakosú város aminek párás meleg az éghajlata, ezért mindenki az utcán tolong ha kell ha nem. A járdákat elterítik az utcai árúsok ezért a gyalogosok az úttestre szorulnak a rohanó motorok, autók és buszok közelébe. Itt mindent lehet venni az utcai árúsoktól. Thai ételt, frissen facsart gyümölcsleveket, virágokat, vasárút árulnak gördithető kordékról. Sokszor családi vállalkozásban, és a kiskorú gyetekekkel is dolgoztatva.

Zsuzsi tömegközlekedik Bangkokban

Bangkoki átlagos forgalmi dugó
Szerzetes tanoncok tük-tük-ben

Első esténk az éjjeli piacra vezetett, mert a fapados gépen nem volt kaja. Itt megkóstoltuk a pad thai tésztát csirkével egy utcai árústól. Ízletes volt és nem túl csípős.

A szálloda szoba légkondis, megfelel az európai szabványoknak. Se csótány, se gekko.

Október 19-én a helyi buszjárattal kiutaztunk a kínai negyedbe, ahol szintén tele volt utcai árúsokkal, csak már kínai kaja es kínai gyógynövények is voltak az árúk között. Itt ettünk nagyon finom sültgesztenyét, amit az utcai árús egyenként megtisztított és fél kilónként árult.

Éjjeli piac részlet

Tengeri herkentyű vacsora az éjjeli piacon
Nyüzsgés az éjjeli piacon
Lábmasszazst a kínai negyed Tesco árúházában kaptunk. Tényleg van itt is Tesco. Zsuzsi lábát egy vietnámi vendégmunkás lány, az enyémet meg egy folyton vigyorgó jókedvű thai vasgyúró fickó vette kezelésbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése