2013. október 22., kedd

Chiang mai a turistaközpont

Chiang mai Thaiföld északi részének kultúrális és túrista központja, ahová a látogatók főleg azért jönnek, hogy az északi hegységben túrázzanak.

Mi a magyar csoporttal egy fafaragott szobrokkal díszített hangulatos étterembe mentünk első esténken, hogy megejtsük a bemutatkozást egymás között. A csoportunk tagjairól a nevükön kívül sokat nem tudtunk meg, de az viszont kiderült, hogy eléggé utazott társaság jött össze. Többen megjárták Perut, Kínát, Jordániát.

Túravezetőnk, Eszter, egy nagyon kedves és talpraesett huszonéves lány, aki már 5 éve dolgozik az Eupolisznál, de viszont már 10 éve járja a világot. Bővebbet róla itt: http://modernnomad.hu

Nemrég megjelent egy interjú is Eszterrel az origó internetes hírportálon. Link itt:
Http://m.origo.hu/utazas/hirek/20131010-nem-penz-kell-hanem-elszantsag.html

Chiang mai felfedezése másnap a szokásos buddhista templom és helyi kirakodóvásár meglátogatásával kezdődött. A vásáron tipikus túrista hülyítő csecsebecséket árultak: pólókat, bő hippi gatyákat, safari sapkákat, bizsut, sálakat, cipőket, táskákat és párnahuzatokat. Később pedig meglátogattunk esernyőkészitő, ezüstműves és drágakő csiszoló kézműves műhelyeket.
Vat Chiang man - legősibb buddhista templom Chiang mai-ban
Vége a tanitásnak
Esernyőkészités a szabad ég alatt
Ime a kész esernyők, napernyők és legyezők
Száradó frissen festett ernyők
Vágta a tük-tükkel
Vágta a tük-tükkel 2
Csoportkép ernyőkkel
Buddhista templom elhunyt tanitók bebalzsamozott testével a háttérben
Száradó szerzetes leplek
Zsuzsi és a kő malacka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése