2013. október 23., szerda

Dzsungeltúra és Lahu vendégszeretet

Október 23-án reggel elindultunk dzsungeltúránkra, ahova csak 2 napra való a legszükségesebb kellékeket (ruha, víz, ágynemű) tartalmazó kis hátizsákkal indultunk.

Két 8 személyes kis teherautóval érkeztünk meg első állomáshelyünkre, az orchidea és pillangó farmra, rövid zötykölődés után.
Pillangó csendélet
Orchidea tünemény
Az orchidea farm után az elefántokhoz vitt utunk. Párosával ültük meg ormányos barátainkat és rajtuk ülve néhány kilómétert köröztünk a thai hegyekben a rizsföldek között. Közben azt találgattuk, hogy az elefántok jól vannak-e tartva, mert elég riasztónak tűnt a hatalmas vaskampó amivel terelőik az elefántok fülébe vágtak. Végül abban maradtunk, hogy valószínűleg rendben vannak az állatok, mert sebeket azért nem ejtettek rajtuk.

Elefánt anyuka a kicsinyével
Zsuzsi és Vili láb elefántgolás közben
Önarckép elefánthátról
Következő állomásunk a hosszúnyakúak törzse volt, akik arról kapták nevüket, hogy nyakukra karikákat tesznek, ami lenyomja vállizmukat és azt a benyomást kelti, hogy hosszabb nyakuk van az átlag embernél. A hiedelemmel ellentétben nem azért csinálják, hogy a tigris ne tudja elharapni a torkukat, hanem csupán ez a szépségideájuk.

Hosszúnyakú mama és gyermeke
Mikor mennek már el ezek a turisták, hogy levehessem a karikákat
Tisztességben megnyúlt nyakú hosszúnyakú

Hosszúnyakú palánta
Ezután egy kétórás erőltetett menet következett a dzsungelen keresztül hegynek felfelé, hogy elérjük a Lahu törzs faluját, ahol szálláshelyünk várt ránk. Egy örökkévalóságnak tűnt az út, és helyi vezetőnk mindíg ugyanazt válaszolta: "még 25 perc", amikor megkérdeztük mennyi van még hátra a gyalogolásból.

Az egyik már csak 25 percre vagyunk pihenőnél
Szálláshelyünk egy 16 személyes bambuszból eszkábált kalyiba volt. Fekhelyünk szivacs volt, ami felett szúnyogháló lebegett, mert ez már igencsak malária fertőzött terület. Vacsora előtt elővették útitársaink az otthonról hozott házipálinkát, amiből vendéglátóink is kaptak nagy örömükre.

Nagy fehér törzsfőnök, háttérben a szálláshellyel
Kilátó szálláshelyünkről, háttérben a budival
Lahu vendéglátóink
Legifjabb Lahu vendéglátónk
Az Angry Bird játékot még törzsi gyerekek is jól tudják játszani a tábla PC-n
Csoportkép a Lahu kalyibánk előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése