2013. október 31., csütörtök

Szülinap a Majmok szigetén

Október 31-én felhúztuk a vasmacskát és Cat Ba szigetéhez siklottunk, ami a Ha Long öböl délkeleti csücskében található.

Nehéz a matróz élet
Cat Ba a Ha Long öböl legnagyobb szigete és több mint fele természetvédelmi park, amelyben meglehetősen változatos növényi és állati életformák találhatók. 1.500 növény és 270 állat fajt számoltak össze a kutatók. Ma egy fontos turista központja lett az öbölnek. Évente 350.000 látogató zarándokol Cat Ba szigetéhez.

Történelmileg szintén fontos Cat Ba szigete, mivel stratégiai fekvése miatt remek kilátónak és biztos búvóhelynek bizonyult a francia és amerikai háborúk idején. A szigeten található például a Kórház barlang, amely titkos és bombabiztos menedékhelye volt a Viet Cong vezetőknek az amerikai háború idején.

Biciklivel a Kórház barlang felé
Ha Long öböli hajósok
Tiszai gyerek a dél-kinai tengeren
Biciklizés után busszal folytattuk túránkat, majd csónakra szálltunk, amivel a Majmok szigetére szállitottak bennünket. A Majmok szigete egy közkedvelt turista paradicsom, ami nevéhez hiven majmokkal is szolgál. Külön megtiszteltetésnek éreztem, hogy születésnapomra egy ilyen gyönyörű helyre jöttünk. Örömömet fokozta, hogy túravezetőnk, Eszter, helyi rizspálinkával, mig újdonsült barátaink Timi+Tomi és Bea+Tomi pedig retró vodkával ajándékoztak meg szülinapom alkalmából. Este meg is kóstoltuk a rizspálinkát és a vodkát, ami hozzájárult hogy fergeteges strand röplabda mérkőzéssel zárjuk a napot.
 


Majmok szigete strand
Szállásunk a majmok szigetén
Majmok szigete strand elölnézetből
Szülinapi vidámság
Szülinapi ajándékom, a sarló-kalapács retró vodka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése